Bij een kopje koffie of thee hoort natuurlijk wat lekkers.
met deze heerlijke bosbessen citroencake ga je in ieder geval indruk maken maken op je gasten Hij smaakt heerlijk zoet en romig met een vleugje citroen. Een heerlijk combo die perfect past bij deze zomerse temperaturen. Probeer hem maar eens uit, want dit is een gegarandeerd succesje!

Ingrediënten:
• boter, om in te vetten
• 2 eieren
• 210 gr suiker
• 240 gr zure room
• 110 gr olijfolie
• 1 tl vanille-extract
• snufje zout
• 260 gr bloem
• 2 tl bakpoeder
• 1 citroen
• halve el maizena
• 450 gr bosbessen
• poedersuiker, ter garnering
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 °. Bekleed de bodem van een taartvorm (22 cm) met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.
Doe de eieren en kristalsuiker in een grote kom en klop dit met een handmixer tot een dik en licht geheel. Dit duurt zo’n 4 tot 5 minuten.
Voeg de zure room, olijfolie, het vanille-extract en een snufje zout toe. Mix tot alles goed is vermengd.
Doe de boem in een andere kom en roer het bakpoeder erdoorheen.
Voeg de bloem in delen toe aan het natte mengsel. Meng alles goed met een garde voordat je opnieuw wat bloem toevoegt.
Rasp de citroen boven de kom. Snijd de citroen doormidden en knijp een van de helften boven de kom uit. Pas op dat er geen zaadjes in de kom komen. Roer opnieuw door.
Was de bosbessen en droog af. Voeg de maizena en 1/2 theelepel citroensap toe. Roer goed door.
Verdeel de helft van het beslag gelijkmatig in de taartvorm. Verdeel hier de helft van de bosbessen over. Schenk de rest van het beslag over de bosbessen en sprenkel de rest van de bosbessen over het beslag. Druk de bosbessen een beetje in het beslag.
Bak de cake gaar in zo’n 55 minuten.
Laat de cake 20 minuten afkoelen en garneer de cake met poedersuiker.
Bekijk nog eens de onderstaande video voor alle stappen